22.07.2019

Konkurs Najsmaczniejsza Potrawa Rybna

Urząd Gminy Suwałki zaprasza do udziału w konkursie kulinarnym "Najsmaczniejsza Potrawa Rybna". Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 18 sierpnia, podczas dożynek gminnych w Przebrodzie.

    

 

REGULAMIN KONKURSU

,,NAJSMACZNIEJSZA POTRAWA RYBNA”

 

POSTANOWIENIA OGÓLNE

1. Organizatorem konkursu jest Gmina Suwałki

2. Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 18 sierpnia 2019 r. w Przebrodzie podczas
Dożynek Gminnych.

3. Organizator nie zwraca uczestnikom kosztu udziału w konkursie.

 

CELE KONKURSU

Promocja walorów kulinarnych regionu Suwalszczyzny, w tym bogactwa i różnorodności rybich przysmaków.

 

WARUNKI UCZESTNICTWA

  1. Uczestnikami konkursu mogą być mieszkańcy i turyści obszaru objętego Strategią Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność na lata 2016-2022 Lokalnej Grypy Rybackiej ,,Pojezierze Suwalsko-Augustowskie”.

  2. Uczestnikami konkursu nie mogą być członkowie komisji oceniającej potrawy zgłoszone do konkursu.

  3. Potrawa konkursowa musi być przygotowana z ryb, żyjących w akwenach wodnych obszaru działania Lokalnej Grypy Rybackiej ,,Pojezierze Suwalsko-Augustowskie”.

  4. Warunkiem udziału w konkursie jest:

  • dostarczenie w terminie do 09.08.2019 r. do Urzędu Gminy Suwałki, ul. Świerkowa 45,
    16-400 Suwałki pokój nr 114 karty zgłoszenia (zgodnie z załącznikiem nr 1);

  • dostarczenie potrawy do namiotu organizatora podczas Dożynek Gminnych w Przebrodzie
    w dniu 18.08.2019 r. w godz. 12.00-12.30. Potrawa musi być opisana zgodnie
    z załącznikiem nr 2.

  1. Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu tylko jedną potrawę.

  2. Oceny potraw i przyznania nagród dokonuje komisja konkursowa złożona z trzech osób, powołana przez Organizatora. Komisja ocenia potrawy w zakresie:

  • prezentacji i estetyki;

  • walorów smakowych potrawy;

  • zgodności z niniejszym regulaminem.

  1. Organizator przewiduje nagrodzenie I, II i III miejsca orz przyznanie wyróżnienia. Nagrodami w konkursie będzie sprzęt AGD.

  2. Od podjętej przez komisję decyzji nie przysługuje odwołanie.

POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. Organizator zastrzega sobie prawo do publikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu.

  2. Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w Regulaminie.

  3. Wszystkie kwestie, których nie ma w Regulaminie, ustala Organizator.

  4. Organizator zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w Regulaminie.

  5. Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem tel. 87 565 93 41. 

    

 

KARTA ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

,,NAJSMACZNIEJSZA POTRAWA RYBNA”

 

IMIĘ I NAZWISKO:………………………………………………………………………….

ADRES ZAMIESZKANIA/ POBYTU:………………………………………………………

TEL. KONTAKTOWY…………………………………………………..................................

 

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych w Urzędzie Gminy Suwałki jest: Wójt Gminy Suwałki, ul. Świerkowa 45, 16-400 Suwałki, tel. 875659300, e-mail sekretariat@gmina.suwalki.pl

2. Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych – e-mail: iod@gmina.suwalki.pl

3. Administrator danych osobowych przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz.U. z 2019 r. poz. 1145 z późn. zm.) oraz zawartej niniejszej umowy.

4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu wykonania niniejszej umowy.

5. Dane nie będą udostępniane innym podmiotom niż na podstawie przepisów prawa.

6. Dane nie będą przekazywane do Państw trzecich.

7. Jednocześnie posiada Pan/Pani możliwość dostępu i aktualizacji podanych danych osobowych.

8. Przysługuje Panu/Pani prawo do żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych osobowych.

9. Przysługuje Panu/Pani prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

10. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne o wykonania niniejszej umowy.

11. Udostępnione dane przez Pani/Pana podlegają przetwarzaniu w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

12. Dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane przez okres 6 lat.



 

 

 

………………………………………

(podpis)

 

    

 

 

OPIS POTRAWY

 

NAZWA POTRAWY:…………………………………………………………………………

IMIĘ I NAZWISKO WYKONAWCY:………………………………………………………

ADRES ZAMIESZKANIA/ POBYTU:………………………………………………………

TEL. KONTAKTOWY…………………………………………………..................................





 

Projekt pn. ,,Czas na rybkę! Piknik rybny w Gminie Suwałki” jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego w ramach Programu Operacyjnego ,,Rybactwo i Morze”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*
 
 
Sponsor pogody
Pogoda
Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowych wiadomościach w serwisie podaj nam swój e-mail.

Kursy walut
04.26.2024 Kupno Sprzedaż
EUR 0.00% 4.4889 4.5795
USD 0.00% 4.1175 4.2007
GBP 0.00% 5.1508 5.2548
CHF 0.00% 4.5999 4.6929
Dodaj nowe ogoszenie