11.09.2013

Business to Business

Z udziałem m.in. wicepremiera Janusza Piechocińskiego i prof. Andrzej Blikle, przedstawicieli nauki, biznesu, przemysłu i samorządów oraz ponad 30 wystawców w czwartek w Suwałkach odbędą się Targi Business to Business.

 

Organizatorami tego gospodarczego wydarzenia są Suwalska Specjalna Strefa Ekonomiczna oraz Prospects Publisher, gospodarzem Park Naukowo-Technologiczny Polska Wschód.

 

W programie targów uwagę zwraca wykład pochodzącego ze znanej warszawskiej rodziny cukierników prof. Blikle, matematyka i informatyka, a także przedsiębiorcy, poświęcony zarządzaniu jakością przez motywowanie godnościowe.

W czasie dyskusji mowa będzie o funduszach unijnych w nowej perspektywie budżetowej na lata 2014-2020, kontynuacji Programu Promocji Polski Wschodniej, przedłużeniu okresu  funkcjonowania specjalnych stref ekonomicznych. W programie warsztatów są m.in. sposoby zwiększania wynagrodzeń pracowników produkcyjnych bez dodatkowych kosztów i zapoznanie z systemami informatycznymi przydatnymi w biznesie.


PROGRAM WYDARZEŃ TOWARZYSZĄCYM TARGOM


10.00-10.15 Przemówienie otwierające Janusza Piechocińskiego, Wicepremiera i Ministra Gospodarki

10.45-12.00 Panel dyskusyjny „Konkurencja. Innowacyjność. Kooperacja. Szansa rozwoju przedsiębiorczości w regionie Polski Wschodniej.”

Debata z udziałem Wicepremiera, przedstawicieli Rządu, władz samorządowych oraz ekspertów w dziedzinach ekonomii i prawa oraz przedsiębiorców.

Moderator: Bartosz Kurek, dziennikarz Polsat News.

12.00-12.30 Gość specjalny „Innowacyjne zrządzanie bez kija i marchewki” – wykład prof. Andrzeja Blikle.

12.30-16.30 Panel warsztatowy

- Zastosowania systemów informatycznych we współpracy B2B.

- Zwiększanie wynagrodzeń pracownikom produkcji bez podnoszenia dodatkowych kosztów.

- Obniżenie kosztów podczas realizacji inwestycji. Budownictwo przemysłowe i nowoczesne rozwiązania konstrukcyjne.

- Transformacja energetyczna – potencjał rozwoju energetyki prosumenckiej we Wschodniej Polsce.

16.30-16.45 Pożegnanie gości.


udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*