21.11.2017

Żywność w rolniczym handlu detalicznym. Tłumy na seminarium naukowym w PWSZ [zdjęcia]

Badanie jakości żywności, jej składu chemicznego, znakowanie produktów spożywczych czy wymagania prawne rolniczego handlu detalicznego to główne punkty seminarium naukowego, które odbyło się w piątek w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Suwałkach.

Wśród zaproszonych gości byli przedstawiciele instytucji i firm z branży rolniczej i żywieniowej i przede wszystkim uczniowie szkół ponadgimnazjalnych z Suwałk i okolic (Zespół Szkół nr 4 w Suwałkach, Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach, Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku, oraz Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sejnach).

- Na wszystkich zainteresowanych czekała część wykładowa, w której prelegentami byli dr inż. Bernard Maciulewski, dr inż. Joanna Szaciło oraz mgr inż. Adam Rubin, dyskusje oraz zwiedzanie laboratoriów chemii spożywczej Centrum Transferu Technologii oraz laboratoriów Wydziału Politechnicznego - informuje dawid Harasim, rzecznik prasowy Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Suwałkach.

Seminarium było też okazją do zaprezentowania oferty nowego kierunku, który od przyszłego roku akademickiego ruszy w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Suwałkach – mowa o PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWIE SUROWCÓW ROLNICZYCH.

 

 

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*
 
 
Sponsor pogody
Pogoda
Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowych wiadomościach w serwisie podaj nam swój e-mail.

Kursy walut
04.29.2024 Kupno Sprzedaż
EUR 0.00% 4.4889 4.5795
USD 0.00% 4.1175 4.2007
GBP 0.00% 5.1508 5.2548
CHF 0.00% 4.5999 4.6929
29.04.2024

MAGAZYNIER

28.04.2024

szukam pracy

Dodaj nowe ogoszenie