Firma SUCCESS TEAM prowadząca Park Linowy Twierdza Jaćwingów wraz Suwalskim Klubem Rodziców organizują "Dzień Błota", który odbędzie się 19 lipca (w niedzielę) w Udziejku, w godz. 11:00-17:00, przy Parku Linowym Twierdza Jaćwingów.
Nasz dzień zaczniemy od zabaw i gier outdoorowych, postaramy się poznać nawzajem i zrobimy to w plenerze, będziemy skakać, biegać i śmiać się do łez. Do zabawy wykorzystamy liny i inne naturalne elementy.
Razem z Sylwią przygotujemy wspólnie posiłek. Każdy, mały czy duży, będzie mógł przyłączyć się do tworzenia roślinnych potraw. Warsztaty kulinarne z uwzględnieniem współczesnych trendów prozdrowotnych na bazie roślin, orzechów i nasion. Warsztaty odbędą się na bazie kuchni raw food - przygotowanie posiłków bez obróbki termicznej, dzięki której pożywienie zachowuje wszystkie składniki odżywcze, witaminy, minerały i enzymy. Warsztaty dotyczyć będą intuicyjnej kuchni w 100% roślinnej - praktyczna nauka "jak z niczego zrobić coś" oraz jak zastąpić roślinami dania tradycyjne, np. a-la pasta z makreli z kokosa lub tofu i wiele innych. Na zakończenie warsztatów odbędzie się integracyjna uczta. Uczestnicy otrzymają darmowe broszurki z przepisami.
Na pewno nie zabraknie błota, piasku, wody ani kamieni. Zapewniamy też inne akcesoria potrzebne do zabawy. W kuchni błotnej będzie można przygotować zupę błotną, placki błotne, kotleciki a to wszystko okraszone szyszkami, kamykami i innymi naturalnymi skarbami. Bo tego dnia wszystko będzie naturalne: zabawa i jedzenie. Dla tych, którzy mniej lubią taplać się w błocie będą mogli pobawić się wodą lub piaskiem.
Rodzicom zawiesimy hamaki, na trawie położymy koce a w tak zwanym międzyczasie wyświetlimy film.
Dzień zakończymy wspólnym posiłkiem przy ognisku. To będzie kolejna inspiracja wegańskimi klimatami. Wspólnie z Sylwią nauczymy się jak łatwo i szybko zjeść coś roślinnego na ognisku.