17.12.2023

Przedświąteczne spotkanie laureatów konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów

Laureaci konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" spotkali się w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej.

To było bardzo smakowite spotkanie.

„Perły 2023” przywieźli na Podlasie:

- Masarnia Dyczewscy (Suwałki) – za wyrób mięsny „Korona weselna”

- Tadeusz Kruszewski „Pasieka Majowa” (Szepietowo) – za „Miód znad Buga”

- Regina Pik „Ciasta Reni” (Puńsk) – za „Mrowisko”

- Stowarzyszenie Moszczonka (Moszczona Pańska) – za „Podlaski kisiel owsiany”

- Marta Grygoruk z KGW w Hołodach,,Hołodzianki" – za „Wigilijne pączki z kapustą”

- Koło Gospodyń Wiejskich w Radziłowie – za rybny wyrób „Jaziowe nóżki” oraz zestaw dań: „Safor” i pierogi z ze szczupakiem

Podlaskim laureatom konkursu podziękowały w imieniu marszałka Artura Kosickiego pani Mirosława Jaroszewicz-Łojewska, sekretarz województwa oraz dyrektor Podlaskiego Muzeum Kultury Ludowej Katarzyna Ancipiuk.

 

 

Źródło: Podlaskie Muzeum Kultury Ludowej

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*
 
 
Sponsor pogody
Pogoda
Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowych wiadomościach w serwisie podaj nam swój e-mail.

Kursy walut
12.19.2025 Kupno Sprzedaż
EUR 0.00% 4.2226 4.3080
USD 0.00% 3.6134 3.6864
GBP 0.00% 4.8314 4.9290
CHF 0.00% 4.5222 4.6136
Dodaj nowe ogoszenie