10.10.2014

Rybka według starego przepisu

Lokalna Grupa Rybacka „Pojezierze Suwalsko-Augustowskie" zaprasza na uroczyste zakończenie Warsztatów kulinarnych inspirowanych potrawami babć.

Warsztaty kulinarne, poza tematyką nawiązującą do kulinarnej spuścizny regionu i historii, mają charakter edukacyjny także w zakresie ekologii.

Wykorzystywane bowiem bÄ™dÄ… produkty pochodzÄ…ce z ekologicznych upraw czy hodowli, a uczestnicy bÄ™dÄ… mogli uzyskać informacje nt. źródeÅ‚ pochodzenia produktów oraz ich wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci.

- Podczas nabywania wiedzy w zakresie kulinariów, bÄ™dziemy korzystać z bogatego wachlarza ryb sÅ‚odkowodnych, wystÄ™pujÄ…cych w wodach Pojezierza Suwalsko-Augustowskiego, a  także nieco już zapomnianych roÅ›lin,takich jak np. pigwowiec czy topinambur – informuje MaÅ‚gorzata BieliÅ„ska, specjalista do spraw promocji i szkoleÅ„ Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka „Pojezierze Suwalsko-Augustowskie".

Na dziaÅ‚anie skÅ‚adajÄ… siÄ™ dwa moduÅ‚y: warsztat kulinarny oraz konkurs na potrawÄ™ z ryb sÅ‚odkowodnych, podczas którego uczestnicy warsztatów bÄ™dÄ… wykorzystywać nabytÄ… wiedzÄ™ i umiejÄ™tnoÅ›ci, przygotowujÄ…c popisowe danie.

- Zapraszamy serdecznie na uroczyste zakoÅ„czenie warsztatów, połączone z wrÄ™czeniem nagród. Z pewnoÅ›ciÄ… bÄ™dzie to jedno ze smaczniejszych

wydarzeÅ„ października – dodaje.

WrÄ™czenie nagród odbÄ™dzie siÄ™ w niedzielÄ™, 12 października w Akademii Kulinarnej Marcina Budynka, Rynek Zygmunta Augusta 44, Augustów o godz. 13:45.

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*
 
 
Sponsor pogody
Pogoda
Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowych wiadomościach w serwisie podaj nam swój e-mail.

Kursy walut
12.08.2025 Kupno Sprzedaż
EUR 0.00% 4.2226 4.3080
USD 0.00% 3.6134 3.6864
GBP 0.00% 4.8314 4.9290
CHF 0.00% 4.5222 4.6136
Dodaj nowe og³oszenie