Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne.
W Mlekpolu naturalnie dbamy o ludzi, a także o to, aby wspólnie spędzone dbamy rodzinne chwile były wyjątkowo smaczne. Oferowane przez nas produkty sprawią, że tradycyjne potrawy zyskają doskonały smak i staną się ozdobą świątecznego stołu.
Pragniemy inspirować naszych konsumentów, zachęcamy do poszukiwania nowych kulinarnych rozwiązań i do korzystania z naszych propozycji dostępnych na stronie www.najlepszewkuchni.pl.
W te Święta pamiętajmy o tym, co najważniejsze – miłości i rodzinie, wzajemnej trosce i aby czerpać radość ze wspólnego biesiadowania.
Składniki:
- 500 g twarogu półtłustego Mazurski Smak
- 200 g cukru pudru
- 5 żółtek twardych
- 2 żółtka płynne
- 120 g masła extra Mazurski Smak
- 2 łyżki sera mascarpone Mlekpol
- laska wanilii
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 2 krople esencji migdałowej
- 50 g rodzynek
Przygotowanie:
W malakserze mieszamy zmielony twaróg z cukrem i ugotowanymi jajkami, na koniec dodajemy jajka surowe i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Dodajemy masło (o temperaturze pokojowej), mascarpone, nasiona wanilii, pokrojone migdały i esencję.
Mieszamy na najmniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu.
Dodajemy do niego namoczone w wodzie rodzynki i mieszamy ponownie do połączenia.
Formę wykładamy masą i dokładnie uciskamy. Odstawiamy na noc do lodówki.
Podajemy udekorowane płatkami migdałów.
(material partnera)