Robi się cieplej, wkrótce zacznie się powszechne mycie okien, trzepanie dywanów, wielkie sprzątanie. Porządki związane są nie tyle z nadejściem wiosny, co ze zbliżającymi się wielkimi krokami Świętami Wielkanocnymi.
Im bliżej świąt, tym bardziej nasze głowy zaprzątnięte są myślami: co jeszcze muszę kupić, co ugotować, co upiec?
Warto uwolnić się od takich problemów, od ryzyka, że coś nam w kuchni "nie wydzie", oszczędzić pieniądze i czas. Warto ułatwić sobie świąteczne przygotowania, oddać największy ciężar w ręce fachowców.
- Zamiast w sklepie i kuchni, spędź ten czas z rodziną - przed świętami polecają swoje usługi zawodowi kucharze, restauratorzy. I pewnie mają rację. Niech każdy zajmie się tym, co lubi i robi najlepiej, tym bardziej, że kiedy podliczymy wszystkie koszty, jakie sami musielibyśmy ponieść na przygotowania, wcale nie wyszłoby taniej.
Kolejną zaletą skorzystania z oferty zamówienia do domu koszyka wielkanocnego, wielkanocnych dań i deserów jest szansa spróbowania czegoś innego, możliwość poznania innych smaków od tych, do których przyzwyczailiśmy się dzięki naszym babciom i mamom oraz poznania większej palety tradycji polskiej kuchni.
Restauracja Apartamenty - Europejska przy ul. Wojska Polskiego w Suwałkach zachęca do składania zamówień na gotowe produkty, dania i ciasta na świąteczny stół.
W koszyczku wielkanocnym znajdziemy żurek staropolski na wędzonce, pasztet drobiowy z żurawiną, babeczki faszerowane, schab warszawski z pastą chrzanową, swojską kiełbasę i chlebek na zakwasie, szynkę, polędwicę i boczek z własnej tradycyjnej wędzarni.
Do wyboru wśród dań wielkanocnych mamy kaczkę pieczoną całą, pieczeń rzymską, tymbaliki drobiowe z warzywami, roladę szpinakową lub drobiową z pieczarkami i serem, schab ze śliwką, jajka faszerowane z wędzonym łososiem, mozaikę drobiową i sos z brzoskwini, roladę ze szczupaka z sosem tatarskim.
Możemy skomponować własną blaszkę ciast. W ofercie:
- Sernik na kruchym spodzie lekki jak puch młodej gąski skąpany w czekoladowej polewie;
- Orzechowiec na miodowych plackach z masą budyniową i orzechową polewą;
- Słonecznikowiec - ciemny biszkopt przekładany słonecznikiem w karmelu i masą kajmakową, a wszystko pod pierzynką z czekolady;
- Pani Walewska - ciasto na delikatnie kruchych plackach z konfiturą z czarnej porzeczki z masą budyniową i prażonymi migdałami;
- Brzoskwiniowiec na jasnym biszkopcie z galeretką z brzoskwiniami i delikatną pianką;
- Wenus na jasnym biszkopcie z puszystą masą serowo-śmietanową oraz prażonym kokosem.
Ślinka leci, palce lizać, ale na szczęście jest trochę czasu na dokonanie wyboru.
- Twoj czas i komfort są dla nas najważniejsze - przekonuje Apartamenty-Europejska i przyjmuje zamówienia jeszcze do najbliższego piątku, 26 marca pod nr. tel. 500 263 963.
Odbiór smakołyków w Wielki Piątek, 2 kwietnia od godz. 14.00.
Więcej szczegółów znajdziesz TUTAJ
(materiał promocyjny partnera)